Yhdistys


Raamattu Kansalle -yhdistys perustettiin helmi­kuussa 1987. Eri kirkkoihin ja seura­kuntiin kuuluvia kristittyjä yhdisti tärkeä tavoite: Alkutekstejä kunni­oit­tava raa­ma­tun­käännös sujuvalla suomenkielellä. Mittava projekti toteutettiin pääasiassa talkootyönä. Kääntäjinä toimi eri kirkkoihin ja seurakuntiin kuulu­via, Raamatun arvovaltaan sitou­tu­neita teologeja ja alkukielten asiantuntijoita.

  
Yhdistyksen tausta ja jäsenyys

Raamattu Kansalle -yhdistys on taustaltaan van­kasti yhteiskristillinen. Jäseneksi voi edelleen liittyä, ja jäsenmaksu Suomessa asuville henkilöille on 15 euroa vuodessa. Etuihin kuuluu neljä kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti sekä 20 % alennus raamattutuotteista. Tunnus­tus­ten­välisen yhdistyksen jäsenmäärä 31.12.2017 oli 3347 jäsentä.


Toteutunut tavoite

Raamattu Kansalle Uuden testamentin perus­käännös julkaistiin vuonna 1999, nuorten Uusi testamentti ja Psalmit -pokkariversio vuonna 2002. Tarkistettu Uusi testamentti ja Psalmit ilmestyi vuonna 2009 ja nuorten pokkariversio vuonna 2010. Uusi testamentti ja Psalmit sekä Vanha testamentti on julkaistu myös äänikirjoina ja sähköisiin lukulaitteisiin sopivina e-kirjoina.

Pitkä ”raamattumaraton” huipentui elokuussa 2012, jolloin julkaistiin koko Raamatun suomennos, Raamattu Kansalle -käännös.


Suomenkielinen Sana elämään -kommentaariraamattu

Yhdistyksen työ jatkuu. Innostava, Suomen oloissa historiallinen tavoite, on ollut toteuttaa yhteistyössä Aikamedia Oy:n kanssa Sana elämään -kommentaariraa­mattu, joka ilmestyi syyskesällä 2018.

Kommentaariraamatussa on Raamattu Kansalle -käännöksen teksti ja amerikka­laisesta Life Application Study Bible -teoksesta (LASB, Tyndale) kommentaariosio. Kommentaariraamatun toteuttaneeseen ohjaustyöryhmään on kuulunut kääntäjät, toimittajat ja graafikot sekä lisäksi edustajat Aikamedia Oy:stä ja Raamattu Kansalle ry:stä. Työn tuloksia on tarkkaillut ja arvioinut asiantuntijoista koostuva yhteiskristillinen toimituskunta.


Korostamme Jumalan sanan luotettavuutta ja arvovaltaa sekä yhdistyksemme periaatteisiin kuuluu raamatun tunnetuksi tekeminen ja lukemaan innoittaminen.


Yhdistyksen säännöt
Rekisteriseloste